Introductie

Onderwijs transformeert het leven van armoede en onwetendheid
Echt, aan de andere kant van de wereld … het is misschien moeilijk te geloven . Maar wat je ziet en leest over India is waar.

West Bengalen is een deelstaat van India en ligt in het noord oostelijke deel van India, wel bekend om haar geschiedenis , cultuur en traditie . Bengaalse mensen zijn warm , vriendelijk en behulpzaam .

Kolkata ( Calcutta ) sommigen noemen het de stad van vreugde. Weer anderen kennen de stad door het werk van Moeder Theresa. Zij werd wereldwijd bekend door haar werk onder de armen.

Als je door het centrum van de stad loopt valt je oog op de vele kinderen die op de straat aan het spelen zijn met apen. Bander betekend aap. De mensen die hier wonen noemt zich de Banderpatti gemeenschap. Ze wonen in de omgeving van Park Circus . Ongeveer 20 kilometer van de internationale luchthaven Dum Dum .

De kinderen die hier wonen hebben geen hoop in het leven. Ze hebben nog nooit een school van binnen gezien. Kunt u zich voorstellen wat hun toekomst zal zijn.

Ze zijn niet bekend met goede voeding , onderdak, kleding, gezondheidszorg , juridische bijstand of sanitaire voorzieningen. Ze worden niet beschermd tegen geweld of onderdrukking. Ze leven op straat.

Ze kunnen niet terug zien op een fijne kindertijd. Een warm nest, de bescherming van familie. Ze kennen geen, harmonieus sociaal leven en veiligheid .

Velen van hen lijden aan verschillende ziekten als gevolg van de erbarmelijke omstandigheden waarin ze leven. Als deze kinderen overleven dan worden ze beloond met … gevaarlijk en laagbetaalde banen , fysiek misbruik , ziekten , pesterijen , problemen met de wet  en gevangenisstraf. Ze groeien op tot volwassen analfabeten .

Global Care Foundation wil de ouders overtuigen dat de toekomst van hun kind wel kan veranderen. Eerst komt inzicht en vertrouwen van daaruit worden de kinderen op school geplaatst. Krijgen onderwijs en alles wat daar mee te maken heeft.

 Basisonderwijs moet worden verstrekt aan ieder kind, waar je ook woont het is hun individueel recht.

Wij zijn altijd op zoek naar gelijkgestemde mensen. Samen kunnen we het leven van een kind wat mooier kleuren.

 Kijk in onze website voor meer informatie .