Banderpatti Project

woon omgeving

Stichting Global Care is een kleine Christelijke Nederlandse stichting. Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen te India.
In het centrum van Kolkata (India) heeft Global Care een straat geadopteerd. Deze straat ligt in de omgeving van Park Circus. In de straat wonen ongeveer honderd families: ouders met hun kinderen, grootouders met hun kleinkinderen en weeskinderen.
Stichting Global Care zoekt personen, instellingen, bedrijven, kerken, scholen enz. die één of meer van de kinderen financieel willen steunen. De kinderen kunnen voor een gering bedrag onderwijs volgen

Ontstaan
Stichting Global Care is in april 2003 opgericht door mevrouw Alie Peters-Tigchelaar uit Kollum (Nederland). Zij bezocht de straat en leerde daar de families en de initiator van het Banderpatti straatproject kennen.

De initiator van het project is de heer Dolphin Peters. Hij had de kosten voor onderwijs van twee kinderen op zich genomen. Na gesprekken met vrienden uit Engeland kon hij het aantal uitbreiden naar vijf kinderen.

Na het bezoek van Alie Peters – Tigchelaar werd Stichting Global Care (Nederland) opgericht. Het aantal kinderen werd uitgebreid. De stichting zelf sponsord op dit moment 33 kinderen.

Sponsoring

Stichting Global Care wil kinderen vanaf vijf jaar de kans geven op een betere toekomst. Dit doet de stichting door schoolopleiding te financieren.

Voor de financiering zijn hard sponsors nodig. Ieder bedrag – groot of klein – is van harte welkom.

Voor € 120,00 kan één kind een jaar lang naar school (in India).  Dit is iets meer dan € 10,00 per maand.

De € 120,00 word gebruikt voor het onderwijs van een kind. Dit zijn de kosten voor het schoolgeld, lesgeld, boeken, schriften, computerles, school uniform, das, riem, ID kaart en de jaarlijkse regenkleding. Daarnaast krijgt een kind als ze moeilijkheden heeft bij bepaalde vakken extra uitleg.

Werkwijze

Een aantal maal per jaar maakt de stichting geld over aan het team in India. Dit doet de stichting via een internationaal gevestigde bank.De stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers. Hierdoor worden de beheerskosten laag gehouden. Deze beheerskosten worden betaald uit donaties.

Jaarlijks bezoeken vrienden van het Banderpatti straatproject de straat. Hiermee wordt toezicht gehouden op de uitvoer van het project.

Resultaten

De schoolresultaten zijn goed. Wij zien dat kinderen basiskennis krijgen, de Engelse taal machtig worden. Ze zijn nieuwsgierig om te leren en doen daarom goed hun best.  Bovendien merken wij dat de ouders en verzorgers vertrouwen hebben in het straatproject. De kinderen worden niet thuis gehouden om geld te verdienen. Het vertrouwen van de ouders in de stichting is groot.

Zondagsschool

Zondagschool

Naast het geven van onderwijs zijn wij in juni 2007 gestart met het geven van zondagsschool. Op het moment gaan er 50 kinderen naar de zondagsschool daarnaast raken de ouders ook meer en meer geïnteresseerd en blijven ze bij hun kind tijdens de zondagsschool. Op deze manier wordt het evangelie ook aan hen doorgegeven. Graag wil de stichting blijven doorgaan met het geven van zondagsschool ook hierin doen wij een beroep op u.

Aan het einde van ieder jaar wordt er voor de kinderen en hun verzorgers een kerstviering georganiseerd. Het hoogtepunt van deze dag is het samenzijn, het kerstdiner en het uitdelen van kerstcadeaus.

Toekomst

Korte termijn

Graag bouwt de stichting een solide financiële basis op. Hiermee wil de stichting garanderen dat het project blijft voortbestaan en meer kinderen onderwijs krijgen.

Uw hulp is van harte welkom. Wij zien uit naar uw donatie. U redt hiermee letterlijk een kinderleven.

Lange termijn

Graag willen wij de Banderpatti gemeenschap helpen met een gratis voedsel programma, primaire medische zorg en medicijnen voor de ouders die lijden aan (TB) Tuberculose en diabetes.

 Aanvullende informatie

Nieuwsbrief

Wij geven een tot twee maal per jaar een nieuwsbrief uit. In de nieuwsbrief vindt u de laatste informatie over het project.

powerpoint presentatie

Stichting Global Care geeft graag spreekbeurten. Wij gebruiken hierbij een digitale fotovoorstelling,  Power Point, fotoboeken en tekstmateriaal.

Steun ons

Wij zoeken financiële steun voor ons straatproject. Met uw bijdrage helpt u de armste kinderen in India. U bouwt hiermee aan de fundering voor een goede toekomst van een kind.

Global Care team

Nederland.